Project Description

Linnea Mettälä

Linnea Mettälä työskentelee tekstaamalla. Tekstaaminen on yksi parhaista jutuista Linnean mielestä, ja hän voisi tekstata päivät pääksytysten. Joskus Linnea ei malttaisi millään lopettaa.

Linnea kirjoittaa oikeita sanoja ja omakeksimiään sanoja. Kirjoitetut sanat saavat tavallista enemmän painoarvoa, sillä Linnea ei puhu. Osa sanoista toistuu kaikissa teoksista, kun taas osa vaihtuu joka kerta. Useimmat teokset alkavat sanoilla kirja, nalle, kello, kukko.

Linnea työskentelee erilaisilla kynillä ja siveltimellä tekstaten eri materiaaleille. Perinteisten paperin ja kartongin lisäksi Linnea on kirjoittanut myös esimerkiksi nahkatakkiin ja kankaalle. Mitä enemmän tilaa tekstata, sen parempi!

Taideohjaaja, kuvataiteilija Satu Tani, Aula-työkoti

CV

s. 1985

Helsinki

Yhteydenotto taiteilijaan: satu.tani(at)aula-tyokoti.fi

Linnea Mettälän taiteilijanura on vasta alussa. Hän työskentelee Studio Aula -nimisessä taidestudiossa Helsingissä. Linnean teos Posolli (2018) voi olla tuttu Helsingin kaupungin museon viimejouluisesta tuotesarjasta. Posolli-sarjan tuotteina museokaupassa oli mm. kortteja ja keittiöpyyhkeitä.

 

Linnean kirjoitustoimisto 2019-2020

Linnean kirjoitustoimisto on installaatio, joka koostuu Linnean tekemistä kirjoituksista ja lavastetusta työpisteestä. Teos on rakentunut vuosien 2019 ja 2020 aikana. Kaikki pinossa olevat paperit ovat täynnä sanoja, samoin kuin usean metrin mittainen paperirulla. Tuolia vastapäätä olevan peilin ansiosta uuttera kirjoittaja on melkein läsnä tilassa.

Lisätietoja:

www.aula-tyokoti.fi
Instagram: aulatyokoti

Takaisin taiteilijamatrikkeliin